BLUgel A -Prospect Picaturi Oftalmice

 

 1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte BLUgel A

BLUgel A se comercializează sub formă de soluție oftalmică. Ca și substanță activă, BLUgel A conține hialuronat de sodiu în concentrație de 0.3%. Excipienții BLUgel A sunt reprezentați de:

 • n-hidroximetil glicinat
 • Na-EDTA
 • L-prolină
 • L-lizină clorhidrat
 • L-leucină
 1. Indicații și contraindicații 

Acest produs reprezintă un substituent lacrimal transparent, steril, vâsco-elastic. Este utilizat pentru protecția corneei, în cazul existenței unei secreții lacrimale scăzute. De asemenea, este recomandat a fi folosit pentru refacerea condițiilor fiziologice ale filmului lacrimal. Astfel, BLUgel A protejează, umidifică, lubrifiază suprafața ochiului și totodată și ameliorează disconfortul asociat cu:

 • Stres mecanic, care poate apărea spre exemplu după utilizarea lentilelor de contact sau în timpul intervențiilor chirurgicale
 • Situații care determină absența lubrifierii corneei

Acest produs nu este indicat a fi administrat ca tratament persoanelor cunoscute cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale sau la alte substanțe asemănătoare.

 1. Reacții adverse și supradozajul 

Nu au fost raportate efecte secundare după administrarea de BLUgel A.

Cu toate acestea, în cazul în care apar reacții adverse, este indicat să întrerupeți folosirea produsului și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră oftalmolog.

 1. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe 

Acest produs este steril până la deschiderea flaconului. Astfel că, este necesară o închidere adecvată a flaconului după utilizare. De asemenea, este indicată evitarea contactului între picurător și ochi sau orice alt obiect pentru a preveni contaminarea soluției.

În caz de administrare concomitentă de alte soluții oftalmice în scop curativ, trebuie anunțat medicul oftalmolog.

 1. Doze și mod de administrare BLUgel A

Se recomandă o doză de 1-2 picături, instilate în sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi. Însă, tratamentul cu orice medicament trebuie individualizat, de aceea trebuie urmată indicația medicului dumneavoastră oftalmolog.

Produsul poate fi instilat și atunci când este deja pusă lentila de contact fără a necesita îndepărtarea acesteia.

 1. Alte informații 

A nu se utiliza după 90 de zile de la prima deschidere a flaconului.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe flacon.

A nu se depozita la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.

Produsul este numai pentru uz oftalmic extern.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Acidul hialuronic este un mucopolizaharid ce face parte din compoziţia a numeroase ţesuturi din organism. Are proprietatea de a adera la suprafaţa oculară pe care o protejează, umidifică şi lubrifiază. Prin caracteristicile sale mucoadezive are o remanenţă crescută la nivelul suprafeţei oculare, stabilizând filmul lacrimal.

Hidroximetil glicinatul de sodiu (N-IG), este un derivat de aminoacid de nouă generaţie care, datorită activităţii sale antimicrobiene  exercită o acţiune conservantă eficace fără efecte negative asupra suprafeţei ocular.

Aminoacizii L-prolină, L-glicină, L-lizină clorhidrat şi L-leucină, cresc lubrifierea suprafeţei oculare şi pot contribui la îmbunătăţirea protecţiei epiteliilor supuse stresului de diferite feluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *